FAS GIDA FUARI 2018

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen MOROCCO Food Expo'ya katılmak üzere Kuzey Afrika'ya doğru yola çıkıyoruz. Bölgenin en popüler şehri Casablanca'da düzenlenen fuar her yıl etkisini arttırıyor.

Afrika... Gelişen dünyaya ayak uydurmak için çabalayan, modernizmin eşiğindeki kadim topraklar. Dünyanın gelişmiş ülkelerinin elini üzerinden çekemediği, uğruna savaştığı, ortalığı karıştırdığı, pahalı madenlerini işletebilmek için etnik farklılıkları körüklediği bereketli ülke. Dünya medeniyetlerinin yeşerdiği verimli bölge.

Bugün büyük bir gelişme atılımının yaşandığı Afrika ülkeleri, modern yaşam koşullarına ulaşabilmek için büyük çaba sarfediyor. Bu da gerek yerel gerekse dünya yatırımcıları için büyük fırsatlar yaratıyor. 

Gıda konusunda geleneksel yaşam modellerinin aksine, avrupai yaşam modelleri konusunda özellikle genç kuşağın büyük baskısı var.  

Gıda ve Ambalaj sektörü için bu yeni dönüşümde büyük fırsatlar olduğunu düşünerek bir süredir Afrika ülkeleri üzerinde yönümüzü çevirdik. İlk olarak Güney Afrika ve Nijerya ile ticari ilişkilere girsek de Akdeniz kıyısı ülkelerin giderek artan etkinlikleri dikkatimizi kuzey bölgesine çevirdi.

2018 yılını kapatırken yoğunlaşan fuar trafiğimiz içine Fas'ı da dahil ettik.

Aralık ayının ilk haftasında Fas'ın meşhur Casablanca kentinde düzenlenecek olan MOROCCO FOOD EXPO'ya katılıyoruz.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen fuar, geçen yıl dikkat çeken bir yükseliş ivmesi kazanmış. 2017'de 10 ülkeden 160 firma, 6000 üzerinde ziyaretçiyi fuar alanına çekebilmiş. 

Burada dikkati çeken önemli konu, firmalar arasındaki yüzyüze görüşmelerin çokluğu. 

Bütün paydaşlarımızı bekliyoruz...