COMU Gıda Semineri

Sektörde ayakta kalabilmeniz için çok BİLGİ lazım. Ama yanına DENEYİM eklemeden sadece bilgi yeterli olmuyor. Hem bilgi hem de deneyim emek istiyor, zaman istiyor, alın teri istiyor. Toprağı düzgün ekerseniz bir süre sonra karşılığını alırsınız.

Bizi tanıyanlar bilir. Sadece bugün için değil yarın için de çalışırız ve emek veririz. 

Çanakkale benim ata toprağım. Bütün sevdiklerim hem Çanakkale toprağı ile yaşıyor hem de o topraklarda dinleniyor.  Çanakkale Üniversitesi'nden bir çağrı alınca hiç düşünmeden kabul ettim elbette. 19 Nisan 2019 da COMU - Çanakkale Üniversitesi Gıda Mühendisliğinin daveti ile Çanakkale'nin yollarına koyuldum.

Yollarını yıllardır aşageldiğim, manzarasına alışkın olduğum ama tadına doyamadığım Çanakkale...

Ama bu kez ufak da olsa heyecanlıyım. Geleceğin pırlantalarına bildiklerimi anlatacağım. Defalarca yapmış olsam da her seferinde içim kıpırdanıyor. Ağzımızdan çıkacak en ufak bir hatalı ifade o çocuklara yanlış mesaj verebilir. Bu sorumluluk duygusuyla bir haftadır boş zamanlarımda sunuma çalışıyorum. Kısa zamanda bildiğim pek çok şeyi anlatmalıyım. Geleceğin gıda sektörü emekçilerine belki de patronlarına doğru bilgiler sunmalı, onlara doğru yönü işaret edebilmeliyim.

Cengiz Hocamla birkaç ön çalışmadan ve Atıf Hocamın kıymetli destekleri sonrası sunumun çerçevesini çizdim. Hem gıdayı, hem gıda ambalajını bu kısa süreye sığdırmaya çalıştım. Profesör, Doçent, Doktor ve Araştırma görevlisi eğitmenlerimizin yıllara sığdıramadığı bilgiyi elbette bir iki saatte anlatamazdım. O nedenle bazı önemli konuların altını kalın kalemle çizmeyi ve deneyimlerimi sunmayı düşündüm.

Sektörel geçmişim otuz yılı aştı. Piyasanın tozunu yuttum, sektörün ruhunu içime çektim. Hem kazandım, hem zarar ettim. Yüzlerce kişiye ekmek kapısı sağlamanın mutluluğunu yaşadım. Milletimizin adını gururla kendi makinelerimizin üzerine yazdım TÜRK MALI diye. Dünyanın bir sürü kıymetli insanı ile bu yolda karşılaştım, onlarla bir ömür paylaştım.

Hala da bu uğraşı sürdürüyorum.

Sıralarda gözümün içine bakan gencecik arkadaşlarıma şunu anlattım:

Sektörde ayakta kalabilmeniz için çok BİLGİ lazım. Ama yanına DENEYİM eklemeden sadece bilgi yeterli olmuyor. Hem bilgi hem de deneyim emek istiyor, zaman istiyor, alın teri istiyor. Toprağı düzgün ekerseniz bir süre sonra karşılığını alırsınız.

Ben de öyle yapmaya çalışıyorum. Bu genç dostlarımıza tohumları ekiyorum. Onlar da geleceğin güzel ve başarılı insanları olarak bu topraklarda ışıyacaklar.

 

Sevgiyle Kalın

Abdullah ŞEN

APACK Kurucu Ortağı