GELECEĞİN SOFRASINDA HAZIR YEMEK

Geçen ay içinde Avrupa’nın en büyük  Autoclave üreticisi olan Steriflow’un bayi toplantısına katılmak üzere Hollanda’daydık. Apack olarak Türkiye temsilcisi olduğumuz Steriflow, ısıl işlem teknolojileri üzerine 40 yıllık bilgi ve deneyim birikimine sahip.

Geçen ay içinde Avrupa’nın en büyük  Autoclave üreticisi olan Steriflow’un bayi toplantısına katılmak üzere Hollanda’daydık. Apack olarak Türkiye temsilcisi olduğumuz Steriflow, ısıl işlem teknolojileri üzerine 40 yıllık bilgi ve deneyim birikimine sahip.

64 farklı ülkede bayiliği bulunan Steriflow’un 40 yıl pastasını kesmek üzere bütün temsilciler Maastricht’te toplandık. İşin mutfağından gelen 60 kişi sektördeki son gelişmeleri konuşup tartıştık, bilgi alışverişinde bulunduk, bölgesel projelerde iş paslaştık. Hazır yemek sektörüne yön veren kişilerden oluşan bu değerli grup, Steriflow bünyesinde güncel teknolojiler konusunda değerli bilgiler edindik. Avrupa’da ambalaj ve ısıl işlem konusuna oldukça hakim olan bu çalışma grubu ile kıymetli bir hafta geçirdik.

Özellikle bu sene bizi de ilgilendirebilecek bir proje üzerine çalışmışlar ve birkaç milyon euroluk bir yatırıma imza atmışlar. Bizim hayatımızda çok önemli bir yeri olan çay üzerine çalışan Steriflow, Tea in Can konseptinde çayın lezzetini ve hijyenini uzun süre koruyabilmek amacıyla, paketlenmiş çayı autoclave de ısıl işleme tabi tutarak işleyen hatlar kurmuşlar.

Steriflow’un teknoloji çözümleri sunduğu birkaç firmayı da gezme şansımız oldu. Ülkemizde bu projelerin benzerlerini uygulamak en büyük arzumuz.

Bu firmalardan birisi her gün 10 ton hazır yemek üretiyor. Henüz 4 yıl önce kurulmuş olan firmanın depolarında her an servise hazır 1000 çeşit farklı kombinasyonda hazır yemek bulunuyor. Hazır yemek konusunda ülkemizden çok daha gelişmiş bir piyasaları var. Hem üreticiler hem de tüketiciler hazır yemek konusunda çok bilgili, deneyimli, ne istediğini biliyor.

Firmalarda çalışan ekipler de teknik açıdan her konuya hakim. Ürünün son hali yüksek kalitede. Piyasada her türlü ürünle rekabet edebilecek kadar başarılı konseptler oluşturmuşlar.

Ayrıca sözünü etmeden geçemeyeceğim bir işçilik kalitesine ulaşılmış. Fabrikanın bütün cihaz ve inşaat işçiliği göz alıcı.

Belçika’da ziyaret ettiğimiz Steriflow’un uygulama yaptığı fabrikalardan birinde 25 i aşkın autoclave cihazı çalışıyor desek herhalde yatırımların büyüklüğünü anlayabilirsiniz.

Hazır yemek konusunda büyük bir Pazar oluşmuş Avrupa’da. Özellikle hastahaneler, bakım evleri, büyük sayıda personel çalıştıran firmaların çoğu hazır yemek çözümlerine yönelmişler.

Gerek üretim süreçleri, gerekse sunum sırasında sağlanan hız ve eleman tasarrufu bizi çok etkiledi. Hazır yemek konseptinin uygulandığı bir restoranta davet edilen 60 kişilik ekibimize sadece iki personel yemek servisini yaptı, servisi topları ve kahve ikramı yaptı.

Hazır yemek konseptinde Sous Vide tekniği ise çok yaygınlaşmış. Gıdanın besin değerini çok iyi koruyan ve lezzetli çözümler sunan Sous-Vide ürünleri APACK’ın uzun yıllardır üzerine çalıştığı ve iç piyasayı yönlendirdiği bir konu. 

 

HAZIR YEMEK VE SOUSVİDE ÇÖZÜMLERİMİZ İÇİN LÜTFEN BURAYA TIKLAYINIZ.